Mafia 2 - ELŐZETES

A Mafia 2 játékot egy 1940-50-es években játszódó fiktív történet alapján ismerheti meg a kedves játékos. A produktum hollywoodi filmélményt is nagyban erősíti, s nem beszélve a hihető karakterekről és a teljesen lélegző metropoliszról sem. A Mafia 2 úgy tűnik, hogy a játékipar legnagyobb franchise címmé fog emelkedni. A Mafia 2 főszereplője ezúttal is Vito, aki második világháborús veteránként tér vissza az Egyesült Államokba. Klisét klisé követ, Vito egyik legjobb gyermekkori barátja, Joe újra beszervezi a gengszter életbe főhősünket, aki természetesen el vállalja, amire hivatott. Vitot már a történet elején felkeresik a rosszfiúk, mivel az apja nagy adósságot hagyott maga után, míg ő Európában szenvedett bajtársaival. Mire is jó a jóbarát, Joe munkát ad Vitónak, beállnak autórablónak, ezzel is segítve az ottani autószerelők munkáját is, hiszen számos alkatrészekre lesz szükségük az előrendelők számára.



Hamarosan a játékos társadalom kipróbálhatja a Mafia 2-őt egy meglehetősen jól sikerült demó keretében. Így megismerhetjük többek között a család között fellépő konfliktust valamint a kiváló párbeszédeket is. Lehetőségünk lesz főhősünkkel lopakodni is, ahol egy konzervgyárba kell majd beosonnunk, ha lehet észrevétlenül. Ezután pedig barátunk társaságában egy helyi gengszter lázadót, egy bizonyos Clementét kell üldözőre vennünk. A mafiából nem olyan könnyű kilépni. Ennnek következményei is lehetnek. A szori szempontjából a fontos családi összejöveteleket, fontos konferenciákat pedig megzavarhatjuk kedvünk szerint bármivel, bárhogyan és bármikor.



A járműves rész kifejezetten a játékszoftver egyik legnagyobb erőssége lesz, ugyanis nem csak a vezetési modell sikerült jóra, hanem a közlekedési szabályokat is figyelembe kell majd vegyük, ami természetesen az előző részekhez képest sokkal átgondoltabb és kifinomultabb lesz. Úgy hogy vigyázunk a kihágásokra, figyeljünk oda a sebességkorlátozásokra és a zebrákra is, mert a hatóság bizony keményen fog figyelni és jegyzetelni. A teljes produktumba a 2K Czech srácai beépítették a Gears of War óta igen csak jól működő fedezékrendszert is, a játék e mellett rendelkezni fog látványos közelharcos részekkel is, amelyek során a környezetet is kihasználhatjuk, ha jól időzítünk és jól helyezkedünk karakterünkkel az akciójelenet során.



Sokan a játékot a Grand Theft Auto játékokhoz hasonlítják nyitott világa miatt. Ez részben tévedés, mert annyira nem lesz nagy város, mint mondjuk Liberty City. A felépítése és a szerkezete sajnos lineáris, ezt úgy kell elképzelni mint a Dragon Age bejárható, egysíkú „nagy” világát. Tehát részben valóban nagy területről beszélünk, de részben sajnos felfedezhetők majd pár területi egyszerűsítések is. Tehát eltévedni biztosan nem fogunk. A Mafia 2 büszkélkedik majd nudis tartalmakkal is, a sztori során szerepet kapnak a szép nők, a digitális cicik is a játékban, sőt olyanannyira foglakoztak a fejlesztők az utóbbi playboy részekkel, hogy egy bónuszt rejtettek el a városban valahol, amiben 50 kérdésen keresztül helyes válaszokat kell adjunk.



Az elmondások szerint a Mafia második része a játéktörténelem legintenzívebb, legélettelibb nyitott világával rendelkező játékszoftvere lesz, legalábbis Denby Grace, a 2K Czech fejlesztője szerint. Szerinte a textúrák minősége jól kidolgozottak valamint a város részletessége, a városi élet pedig egyenesen lehengerlő és valós is lesz egyben. A fejlesztő még hozzátette, hogy a lenyűgöző mini Világ mellett még a Mafia 2 történetére és párbeszédeire is nagy hangsúlyt fektettek. Tehát a valaha eddig elkészített gengszterjátékok legrészletesebb sztorijával fogunk szembenézni, amikor megjelenik augusztus végén kis hazánkban, PC-n pedig Nvidia támogatással robban be a boltok polcaira. Még a megjelenés előtt természetesen kapunk egy kipróbálható verziót is, amit mindenki megtapasztalhat.

Összes oldalmegjelenítés