Blacklight: Tango Down - ELŐZETES

A 2002-ben alapított, elsősorban budget megjelenéseket fabrikáló Ignition Entertainment tavaly robbant a köztudatba a Muramasa-val Wii-n. A srácok nem pihentek azóta, ékes példája új, platformfügetlen (X360/PS3/PC) játékuk ami hamarosan a polcokra kerül-azaz letölthető lesz. Ugyanis a játék a hagyományos - gy.k. 'dobozos' - formátumú megjelenéséről ezidáig nincs hír. Mindenesetre ez talán nem is érheti meglepetésként az embert, hiszen ha egy jópofa online multihentről van szó, már megszokhattuk hogy gyors kliensletöltés és egyenlegfeltöltés után a kiválasztott szerveren indul is az önfeledt móka, kacagás, mészárszék. De mi is lesz ez?


A játék a nem túl távoli jövőben játszódik, és kategóriáját tekintve FPS/TPS-nek tekinthető. Egy speciális kommandó tagjaként kell részt vennünk egy küldetéssorozatban, ami a szokásos 'menj el xy városba, kutasd fel és mentsd meg' feladatból hamarosan valami sokkal eredetibbre vált - a fejlesztők ígéretei szerint legalábbis. Két szembenálló frakció (mi, azaz a Blacklight:Tango csapat a csúnya, gonosz Order ellen), ismeretlen vírus, tomboló, mutálódó civilek gondoskodnak a minőségi vérontásról.


A játékmódoknál mindjárt találkozhatunk az egyik jópofa újítással: a Black Ops játékmód 4 küldetésből áll, ahol három társunkkal vállvetve harcolhatunk az Order és a kerge civilek ellen, miközben megismerjük a Blacklight univerzumot, és pontokat gyűjtögetünk a fejlődéshez.
Persze itt vannak a nagy öregek is a játékmódok között:


  • Deathmatch/Team Deathmatch - az ősi stílus, mindenki mindenki ellen, vagy csapatok egymás ellen
  • Retrieval - ez gyakorlatilag a CTF, csak itt egy lezárt henger,és benne vmi furcsaság (talán a vírus? vagy az ellenszere?) az amit lopni illetve őrizni kell
  • Detonate - ami már a nevéből enged következtetni, hogy itt bizony egy jó öreg CS-s bombarobbantós murit kell elképzelnünk
  • Domination - irányítópontokat kell elfoglalnunk, a szokásos területfoglalós buli
  • Last Man Standing/Team Last Man Standing - szintén egy jó kis deathmatch, csak Hegylakó módra: csak egy maradhat, akit itt lelőnek, az bizony már csak bámészkodhat míg újra nem indul a játék. Csapatos változata is van, ha nem bírnánk az adrenalint single-ben :)



Ahogy fejlődünk a játékban, a kapott pontokat természetesen el is verhetjük azonnal mondjuk egy új fegyverre, vagy ha azt nem akarunk, akkor vehetünk rá egy vidám kis fityegőt, ami elkísér minket az öldöklésben. A fegyverek itt nemcsak fejleszthetőek, vehetünk kis dísz csecsebecsét is kedvenc golyószórónkra (már látom is magam előtt Margit nevű golyóköpködőmet, ahogy fityeg rajta egy kis bizgentyű). Persze ez kicsit röhejesen hangzik, de azt rebesgetik, hogy ezeknek lesz bónusz hatása (na nem a röhögőgörcstől fetrengő ellenfelekre gondolok - egy kis plussz HP, sebesség, stb.).


A HUD is megújult, itt egy visor-on keresztül láthatjuk a fontosabb küldetéseket, infókat (és mi is lehetne fontosabb mint hogy lássuk ki van velünk és ki ellenünk), és a remek kis HRV - azaz Hyper Reality Visor (hipervalóságszemcsi?) névre hallgat.


Végére maradt a beszerzés: mint az elején is írtam, online megjelenésű játékról van szó, amit Xbox Live arcade-en, PlayStation Store-on és Games for Windows Live rendszereken keresztül lehet majd megvásárolni az adott platformokra. Havidíj nem várható, tehát a GuildWars-hoz hasonlíthatnánk: megvesszük, letöltjük, élvezzük. Pontos ár még nincs, csakúgy mint megjelenési dátum, csak annyi biztos, hogy idén nyáron három cimborával felverhetjük a család nyugalmát.












Összes oldalmegjelenítés