Mortal Kombat - élmény beszámoló!

Már a nagyobb és jobb valamint forgalmasabb boltokban kapható az idei év legjobb verekedős játéka, a Mortal Kombat.

Az elmúlt évek során számos verekedős játék jelent meg, amin egy-két hétig forró volt a levegő körülötte, de hamar a feledés homályába került. Szinte minden bunyós franchise elveszíti a ragyogást rövid időn belül, vegyük pl a Mortal Kombat legnagyobb riválisát, a Street Fightert. Pedig a fejlesztők a régi csillogást akarják ráerőszakolni termékeikre. Ez az a tényszerűség, ami sajnos nagyon nehezen jön össze nekik.

Nagy kedvencem a Mortal Kombat sorozat, kb. 1994 óta rajongok érte. Először egy nintendón próbálhattam ki a bunyós játékot az unokatestvéremnél. Már akkor elragadó grafikája volt, de az is meg lehet, hogy régi szép emlékek morzsája csak. Kedvenc karakterem Stryker volt anno, de még futottak kategória természetesen Sub-Zero és Cyrax. Előre haladva az időben, ugye kaptunk mi még egy Mortal Kombat vs DC Universe játékot is, mely idő után a játékmenete sajnos unalomba fulladt. És most eljött a nagy idő, megjelent a Mortal Kombat. 


A példányomat ma délelőtt kaptam meg, s eddig kb. másfél órát játszottam vele, és arra a következtetésre jutottam, hogy messze a legjobb bunyós játék, amivel valaha játszottam. Végre visszahozta a régi (kilenvenes évek) feelingjét a game. Nagyszerű munkát végzett a NetherRealm Studios. Ed Boon és társai úgy alkották meg a nagyérdemű részére a játékot, hogy mind a fanok, mind pedig az új generációs játékosoknak is tökéletesen megfeleljen. A játék az eddig nem túl érdekes sztori mellett (bár ez még javulhat) tartalmaz Fight módot valamint Tag Team móduszt is. Utóbbin 2v2 versenyen kell, hogy részt vegyünk, s felváltva harcolhatunk az ellenségek ellen. Sindel, Kitana vs Sonya, Jax. Jó felhozatal mi? De van nekünk Ranked match is. Oda tényleg fanatikusok menjenek, meg aki kombóhuszár. :)


A másik nagy újítás a Challange Tower, melyen számtalan küldetésen kell, hogy túlessünk. Igazi kihívás az "igazi" MK fanoknak, bár az újoncoknak nem igazán ajánlatos. De ennek ellenére, mégis azt mondom, hogy a sztori előtt mindenképpen próbáljátok ki magatokat rajta. Vagy legalább a Fight-ot próbáljátok ki, ne vessétek magatokat egyből a sztori módra. Jó ha az ember gyakorlással csap bele a lecsóba, főleg nehezebb nehézségi szinten...

Összes oldalmegjelenítés